Kledingafspraken 'When We Were Young'

Beste Bacchant,

 

Er circuleren blijkbaar wat ongenoegens en twijfels omtrent de kleding die we zullen dragen tijdens ons volgend concert. Het blijkt dat niet elke Bacchant blij is met de keuze om ons uit te dossen zoals in 2016 (vrouwen: een 20-tal groene jurkjes tussen zwarte jurkjes / mannen: zwarte broek en hemd met groene das). Wij zijn niet ongevoelig voor commentaren, en willen daarom eventjes de redenen belichten waarom we opnieuw kiezen voor zwart/groen:

 

 • De aanschaf van groene stof en het maken van de jurkjes in 2016 heeft onze kas toch wel een degelijke duit gekost.  Maar we hadden er de moeite en het geld het voor over, want het zwart/groen idee was een uitdrukkelijk verzoek van onze dirigente, die nadien ook zeer tevreden was over het resultaat.
 • Nicole heeft als professioneel naaister menig uur gesleten aan het opmeten van ieders maten, verschillende patronen tekenen, aanmeten en afwerken van de groene jurken.  Zij heeft hiervoor eigen werk uitgesteld en heel hard gewerkt om alles rond te krijgen.  Bovendien heeft zij ook ook nog eens de dassen van de mannen genaaid.  Dit vele en goede werk verdient respect en dankbaarheid.
 • We vonden dat ons koor er zeer goed uitzag in die outfit; we wilden deze zeker nog eens tonen, en dit moment zou zijn in 2017.
 • We moeten uitkijken hoe we met onze centen omspringen; we leven momenteel op grote voet en leven muzikaal heel goed, maar onze kas heeft ook wel een bodem, spijtig genoeg...
 • Het bestuur heeft reeds tijdens de vergadering in november 2016 deze beslissing genomen, in samenspraak met en akkoord van beide dirigenten.

 

We hopen dat er begrip is voor de opgesomde redenen. We staan evenwel open om nieuwe kledingsuggesties te overwegen naar ons volgend concert toe. Dit zal plaatsvinden in mei 2018, dan is het lente, een ander seizoen, en daardoor een sublieme kans om na te denken over een andere outfit. We nodigen dan ook iedereen uit om met nieuwe voorstellen te verschijnen op een of andere bestuursvergadering (in de loop van 2017). Kom op met die ideeën, en wees vooral goed op tijd...  

 

Nu, concreet: wat dragen we tijdens het concert 2017?

 

Mannen: 

 • zwarte broek en zwart hemd
 • groene das
 • zwarte kousen en zwarte schoenen

 

Vrouwen:

 • iedere vrouw draagt een jurk (zwart of groen), geen pantalon maar een zwarte rok en blouse kan wel
 • zwarte nylon kousen, 30 DEN (deze zijn o.a. ook te vinden bij HEMA, eventueel online)
 • zwarte schoenen of enkellaarsjes (geen middelhoge of hoge laarzen)
 • geen opvallende juwelen, zeker geen dikke kralen en/of opvallende oorringen

 

Bedankt aan iedereen voor jullie medewerking, het aanwezig zijn op de repetities, het thuis studeren, het ronddelen van affiches en flyers, voor jullie enthousiasme, inbreng podiumplan, en nog zoveel dingen meer... 

 

We gaan er goed uitzien, en vooral: goed zingen! 

 

Uw liefhebbend bestuur

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
  Er zijn nog geen commentaren.