Zoom later gestart

Beste Bacchanten,

 

1) Repetitie van vandaag later gestart, Zoom bijgevolg ook.
Ellen stond vast in het verkeer wegens een ongeval op E313 vanavond. De repetitie is daarom pas om 20u30 van start kunnen gaan. Voor de thuisvolgers vanop Zoom, de Zoom werd dus bijgevolg ook pas geopend iets na half negen. Onze excuses voor het ongemak, het waren onvoorziene omstandigheden.
2) Nieuwe richtlijnen van koor&stem voor koorzang.
Vandaag ontvingen wij een bericht dat Koor en Stem versoepelingen heeft verkregen bij de overheid. Alles na te lezen via deze link.
Wij willen aan jullie even verduidelijken dat wij als bestuur hierin NIET zullen meegaan. Ons koor is te hard getekend door de eerste piek in maart-april. Met mondjesmaat vinden mensen de weg naar de PZLiezele terug en vinden ze de goesting terug om weer samen te zingen. We willen iedereen de tijd geven om te wennen aan de nieuwe situatie en zijn heel blij te horen dat sommige mensen het na het zien op de Zoom of te horen van anderen toch een kans willen geven. We willen dat vertrouwen en het veiligheidsgevoel niet bruuskeren en vinden het als bestuur daarom te snel om mee te gaan in deze nieuwe richtlijnen. Daarnaast zijn ze ook niet helemaal realistisch voor ons (groot) koor (bv. zingen zonder mondmasker, maar dan op 3m afstand staan (momenteel staan we op 1.80m-2m afstand) OF zingen zonder mondmasker maar dan op 1 lijn staan en allemaal recht naar voor kijken...). Goed nieuws is wel dat koorzang zal mogen blijven doorgaan zowel in code geel (huidige code) als in code oranje. In code rood zal koorzang niet mogen doorgaan.
3) Oktoberrregeling
Wij willen het dus ook in de maand oktober nog even bij de huidige regeling houden. Dan komen we concreet op volgende data+activiteiten uit:
maandag 5 oktober : deelrepetities: 20u sopranen+tenoren, 21u15 alten+bassen
maandag 12 oktober : samenzangrepetitie voor de helft van het koor (inschrijven via link die nog zal volgen)
maandag 19 oktober : deelrepetities: 20u alten+bassen, 21u15 sopranen+tenoren
maandag 26 oktober : samenzangrepetitie voor de andere helft van het koor (inschrijven via link die nog zal volgen)
Eind oktober bekijken opnieuw de richtlijnen die dan van kracht zijn, alsook de situatie in onze eigen gemeente.
4) Concert 2021?
We krijgen veel vragen over het concert van maart 2021. Zijn we daar nu nog voor aan het repeteren? Kan dat wel doorgaan? Heeft het wel zin dat we studeren aan deze nummers, nu al. Voorlopig antwoorden wij op al die vragen JA. In welke vorm een concert zal kunnen of mogen doorgaan, of het eind maart zal zijn, hoe wat, waar... dat weten wij niet... Maar we blijven wel werken aan deze nummers, want eens, wanneer het terug mag, onder een vorm waar we kunnen achter staan, zullen we van ons laten horen! En dan zullen we er opnieuw staan.
Bedankt, allerliefste Bacchanten, om zo positief om te gaan met de huidige situatie. Het doet elke week plezier jullie terug te mogen zien.
Vele groetjes!
jullie bestuur