Perspectief - Bacchantenplannen 2021-2022

Beste Bacchanten,

 

Aan het einde van deze paaspauze geeft ook het koorbestuur jullie graag wat perspectief en duidelijkheid over het komende jaar.

 

Ellen was er even vantussen, maar is inmiddels achter de schermen iets aan het uittesten om de digitale repetities beter te kunnen laten verlopen, een tool waarbij de deelnemers elkaar toch zouden kunnen. Work in progress, later meer daarover. Bedankt alvast, Ellen, om dit voor ons uit te zoeken.

 

Wanneer we digitale repetities opnieuw kunnen opstarten, daar kunnen we nu nog geen datum op plakken. Wat we wel al kunnen meegeven is dat we de druk van het oefenen voor een concert willen weghalen en dat het concert van november 2021 bij deze ook definitief geannuleerd wordt. We kunnen er als koor, met een goed repertoire, onmogelijk staan tegen die datum. 

 

Concreet betekent dit dat we in deze lenteperiode (april-mei-juni) graag opnieuw digitaal aan de slag gaan of eventueel live buiten in kleine groepen volgens de maatregelen. Niet om de nummers voor het concert te oefenen, wel om gewoon weer opnieuw samen te kunnen zingen en om het groepsgevoel van de Bacchantenfamilie te onderhouden.

 

In september '21 zouden dan de repetities voor het volgende concert (gepland weekend 11 november 2022) opnieuw van start gaan (digitaal of fysiek afhankelijk van coronamaatregelen).

 

Omdat november 2022 nog wel heel ver weg is, plannen we begin mei 2022 al een eerste publiek optreden op de lifestyle beurs/Aspuurge. Het repertoire voor dit kleine optreden zou eventueel, zoals enkele jaren geleden met het Taizéconcert, aangeleerd kunnen worden op een koorweekend (mogelijk in voorjaar 2021), zodat de maandagrepetities exclusieve voorbereiding blijven voor ons eigen concert van november 2022.

 

Bij deze een kleine inkijk in de Bacchantenplannen voor 2021-2022. Wanneer de digitale repetities effectief opnieuw zullen starten, zullen jullie zeker en vast via mail vernemen. Indien je in tussentijd toch het zingen erg mist, verwijzen we jullie graag door naar de Radio 2 Singalong van Hans Primusz via deze link.

 

Tot snel!

 

Warme groeten,

Het bestuur