Hoe het begon

Liezele zingt graag! En zo vonden De Bacchanten hun oorsprong in 1987 o.l.v. Johan Peeters. Steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, evolueert het koor, met dank aan verschillende dirigenten doorheen de jaren. Diverse genres passeren de revue: geestelijk geïnspireerde liederen, Nederlandstalig repertoire, klassiekers van vroeger en nu, … Ook samenwerkingen met andere koren, fanfares en harmonieën kenmerken de geschiedenis van De Liezelse Bacchanten.

 

In 2011 vinden stichter Johan Peeters en zijn Bacchanten elkaar terug. Zijn frisse ideeën trekken heel wat nieuwe koorleden aan. Met succesconcerten als ‘Absoluut Bacchanten, the best of ABBA’, ‘A Christmas Gospel’ en ‘A Christmas Musical’ drukt hij opnieuw zijn stempel. ‘Carmina Burana’ van Carl Orf was een absoluut hoogtepunt in deze periode. Met een uitvoering o.l.v. Bart Van Casteren in De Antwerpse Singel en een tweede maal voor eigen publiek in CC Ter Dilft, werden De Bacchanten naar een hoger niveau getild.

 

 

Wanneer we in 2015 op zoek gaan naar een nieuwe dirigent, weet Ellen Verheyen meteen het hart van onze Bacchanten te veroveren met haar eeuwig enthousiasme, maar toch ook hoge verwachtingen. Samen met pianiste Jo Van Assche zet ze haar schouders onder ons project en daagt ze ons uit om nog meer te evolueren. Met ‘The Rythm of life’, ‘When We Were Young’, de intieme viering met liederen uit Taizé, ‘Crossing the Channel’ en ‘Radio Bacchant’ slaan we een nieuwe richting in en blijven we groeien. Ondertussen zijn we met een 70-tal zangers die wekelijks op maandag in hun vaste Liezelse stek repeteren.