Jo Van Assche

Jo Van Assche (°1987) groeide op in een muzikale omgeving en als kind was ze al actief in het Jeugd en Muziekatelier Carmina te Breendonk. Daar kwam ze al spelenderwijs in contact met verschillende vormen van muziek: het samenzingen in koor, musiceren met orff- en slaginstrumenten en een jaarlijkse musical. Toen Jo oud genoeg was, volgde ze piano en blokfluit aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Willebroek.

 

Enkele jaren later ging ze naar de Kunsthumaniora te Brussel waar ze piano als hoofdinstrument verkoos. Hieruit bleek dat piano echt haar ding was en Jo koos ervoor om haar opleiding verder te zetten aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hier volgde ze vijf jaar pianoles bij Alan Weiss en Johan Lybeert en blokfluit bij Bart Spanhove en Bart Coen. Daarnaast behaalde ze ook het diploma van de Specifieke Lerarenopleiding.

 

 

Naast het musiceren werkt Jo mee aan schoolprojecten en geeft ze les aan jong en oud. In de academie van Merksem en Boom doceert ze de vakken piano, begeleidingspraktijk, nootstudio en initiatie.