Ellen Verheyen

Wie Ellen Verheyen (°1980) zegt, denkt onvermijdelijk aan de woorden spring-in't-veld, doorzetter en eeuwige glimlach.

 

Ellen is al van jongsaf gebeten door muziek en van zodra het kon leerde ze piano en orgel spelen. Ze was amper 13 toen ze aan het Lemmensinstituut startte, waar ze ook zang bijstudeerde. Ze speelde al snel in verschillende bigbands, dirigeerde haar eigen koor en was als pianiste vaak op het podium te vinden. Later ging ze naar het Conservatorium in Maastricht, waar ze Orthopedische Muziek Beoefening studeerde en behaalde ze op de Karel De Grote Hogeschool haar diploma Lager Onderwijs. Ellen is ook certified teacher "English as a foreign Language". Sinds 1998 is Ellen bezig met regie en zangcoaching voor verschillende kindermusicals, en geeft ze les op diverse dansscholen. Haar musical “Een Nieuwe Ik” werd bekroond met de titel “Cultureel Kinder Ambassadeur van Vlaanderen”.

 

Ellen heeft ook in verschillende koren gezeten waaronder Fine Fleur en het koor van de Night of The Proms. In 2008 werd haar eigen muzikale kindje op de wereld gezet, Musical On Stage, dat ze met veel passie coördineert en waarmee ze zowel musicalstages, taal- en cultuurstages als schoolprojecten organiseert (meer info op www.musicalonstage.be).

 

Ellen heeft door de jaren heen heel wat koren gedirigeerd, maar de Bacchanten veroverden meteen een plek in haar hart. De grote hoeveelheid aan talent maakt dat ze elke week met veel plezier naar Liezele afzakt!